Fasade

fasade

Izvajamo fasaderska dela za vse večje ponudnikov fasad:  Demit, Baumit, Jub, Weber, sestavljene fasade…

Prikazan je primer izvedbe toplotnoizolacijske tankoslojne fasade, ki ima osnovno funkcijo toplotne in zvočne zaščite objekta. Kot toplotnoizolacijske plošče so v konkretnem primeru predvidene plošče iz ekspandiranega polistirena (stiropor), ekstrudiranega polistirena ali drugih izolacijskih plošč za izvedbo kontaktne tankoslojne fasade (npr. lamele iz kamene volne). Tankoslojna fasada pomeni, da se preko izolacijskih plošč nanese tanek sloj lepilne malte in vanj vtisne stekleno plastii cirano armirno mrežico. Drugi sloj lepilne malte prekrije armirno mrežico in da fasadi končno trdnost. Z izbiro zaključnega sloja zagotovimo fasadi končni videz (barva, granulacija,…) in lastnosti (paroprepustnost, vodoodbojnost). Debelina slojev nad toplotno izolacijo znaša ca. od 5 do 10 mm.

Izvedba

  • čiščenje in priprava podlage; odstranitev vseh nestabilnih delcev
  • na izolacijske plošče nanesemo vzdolž robov lepilno malto KEMATERM 230 v neprekinjenem pasu, ter dodatno v sredini plošče 4-6 mest točkasto ali v pasovih ter jih zalepimo na podlago tesno eno do druge po pravilu opečne zveze; za poboljšanje oprijema podlago po potrebi predhodno grundiramo s polimerno disperzijo KEMACRYL, razredčeno z vodo v razmerju 1:1. (v primeru lamel iz kamene volne nanesemo lepilno malto po celi površini)
  • v odvisnosti od podlage in zahtevnosti objekta oziroma teže izolacijskih plošč, izvedemo dodatno sidranje plošč s 6-8 sidri po m2; vse vogale ter robove okrog oken in vrat ojačamo s posebnimi vogalniki, vogale oken in vrat pa še dodatno z ojačitvenimi trakovi iz steklene mrežice
  • na plošče nanesemo kot osnovni sloj lepilno malto KEMATERM 230, v katero vtisnemo armirno stekleno mrežico
  • po ca. 2-3 dneh sledi nanos drugega sloja lepilne malte KEMATERM 230, ki jo v primeru debeloslojnega struganega zaključnega ometa rahlo razbrazdamo, v primeru tankoslojnega finega dekorativnega ometa ali barve pa čim bolj zagladimo.
  • sledi ca 2-3 dnevno sušenje in vgradnja izbranega zaključnega ometa.

 

toploizolacijska_fasada_th

Print Friendly, PDF & Email