Opečna kritina TONDACH

tondachstreha

TONDACH® ponuja pester izbor opečnih strešnikov različnih barv in oblik, z originalnimi keramičnimi in nekeramičnimi dodatnimi elementi za streho. Streha zahteva celovito rešitev. Vsaka delna se slej ko prej pokaže kot slabost ali kot problem na strehi. Brez utemeljitve zakaj, je strošek strehe res nekoliko višji. A preračunano na leta, ki jih želimo preživeti pod streho, si tako zagotovimo kvaliteto, estetiko, funkcionalnost in trajnost. Opečna kritina za zdravo in zadovoljno bivanje.

GLINA KOT GRADBENI MATERIAL

Znanja iz preteklosti moramo prenesti v sedanjost, da bomo okolje ohranili še za prihodnost. Glina je velik gradbeni potencial, saj povsem ustreza sodobnim ekološkim in zdravstvenim zahtevam. Je eno najstarejših gradiv, pomaga tudi pri reševanju kompleksnega ekološkega problema sodobnega časa.

IZ NARAVE ZA ŽIVLJENJE

Pomembno je poznati in upoštevati kriterije ob izbiri kritine. To je skladnost z okoljem, trajnost kritine, možnost popravila, preizkušenost kritine, ekološka neoporečnost, udobnost in ugodnost bivanja.

STREHA JE NAJBOLJ IZPOSTAVLJEN GRADBENI DEL

Streha zaključuje zgradbo z zgornje strani. Daje ji sliko in obliko. Danes, ko postaja vse bolj pomembna tudi izkoriščenost podstrehe (stanovanjska podstreha), streha dobi novo dimenzijo. V osprednje stopi izbira kakovostne kritine, hidro- in termoizolacije, način vgradnje in izvedba strehe.

Naloga strehe

Veliko jih je. Pomembnih. H gradbeno-fizikalnim štejemo toplotnoizolacijske za letni in zimski kriterij ugodja v prostoru. K estetskim lep, dolgotrajen izgled, prilagoditev objekta in strehe okolju, v katerem se nahaja. Ekološka vloga postaja vse bolj cenjena. Pomembna je tudi ekonomska. A ne vedno in ne za vsako ceno, temveč za ceno argumentov in kakovosti.

Krovec

Poznati mora kvalitete materialov, obvladati tehnike pokrivanja strehe in zahtevnost sanacij, ter vseh dodatnih elementov za kakovostno izvedbo strehe. Strokovno usposobljen krovec vam bo lahko tudi svetoval, po končanem delu pa za svoje delo jamčil z garancijo na opravljeno delo, saj za material jamči proizvajalec.

Površinska obdelava strešne kritine

Kritina je lahko naravne opečno rdeče barve, lahko je engobirana, praviloma brez sijaja ali z bledim sijajem, ali glazirana z nanosom steklene površine, kar ji daje še večjo trajnost, žlahtnost in sijaj.

 Ponudba kritine TONDACH®

Pestra je in bogata. Različne oblike odreza bobrovca, zarezniki in dvorezniki iz stiskanega ali vlečenega programa. Tudi barvna paleta je široka. Kupcu omogoča lažjo izbiro za uresničitev življenjskega cilja. Svoje lastne, lepe in naravne strehe. Za vse življenje.

TONDACH®. Kvaliteta, estetika, funkcionalnost in trajnost.

tondach-streha-kritina

KATALOGI STREHE TONDACH

pdf_small Opečni tlakovec Tondach (pdf)   issuulogo Opečni tlakovec Tondach (flash)
pdf_small Podobe streh Tondach (pdf)   issuulogo Podobe streh Tondach (flash)
     
     
     
     

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email