Lesena okna – modeli

LESENAoknamodel1PRIMA 6.8 – Lesena okna s profilom 68 mm

STEKLO: Lesena okna Prima 6.8 imajo možnost vgradnje različnih stekel debeline do 30 mm. Ta stekla omogočajo različne estetske rešitve ter toplotno (Ug = 0,8 –1,1 W/m2K) in zvočno izolacijo (32-38 dB).

OKOVJE: Okna iz lesa imajo okovje iz kakovostnega materiala v srebrni barvi. Imajo enoročno vrtljivo-nagibno odpiranje, na voljo pa je tudi okno s skritim okovjem Disegnio, ki ima eleganten minimalističen videz.

1. ZAOBLJENOST: Lesena okna imajo zaokrožene detajle kril in podbojev, ki ustvarijo mehak videz. Prav zaobljenost omogoča varnost in enakomernejši nanos premaznih sredstev.

LES: Leseno okno ima okvir debeline 68 mm, ki je večslojno lepljen brez vidnih spojev. Les je ekološko zaščiten po barvni karti Gašper ali RAL karti. Leseno okno je mogoče od zunaj in od znotraj zaščititi z vzdržljivimi barvnimi odtenki, ki so narejeni na vodni osnovi. Izvedba lesenih oken z letvico Prima: steklitvena letvica s prekrivanjem, možna tudi izvedba steklitvene letvice z dodatnim tesnilom.

2. TESNILO: Lahko se odločite za dodatno tesnilo, ki se namesti med podboj in krilo.

3. ODKAPNI PROFIL: Aluminijasti termo odkapni profil na okenskem podboju z dodatnim tesnilom ter ALU odkapni profil na okenskem krilu nudita zaščito izpostavljenim delom okna pred škodljivimi vremenskimi vplivi in s tem podaljšata življenjsko dobo okna.

 


 

LESENAoknamodel27.8

PRIMA 7.8 – Leseno okno s profilom 78 mm

STEKLO: Možnost vgradnje različnih stekel debeline od 34 do 40 mm, ki omogočajo različne estetske rešitve in zagotavljajo toplotno (Ug = 0,5 –0,7 W/m2K) in zvočno izolacijo (35-48 dB). Žaluzije je mogoče integrirati tudi med steklo.

OKOVJE: Okovje je narejeno iz kakovostnega materiala v srebrni barvi in nudi enoročno vrtljivo-nagibno odpiranje. Na voljo je tudi okno s skritim okovjem Disegnio, ki prinaša eleganten minimalističen videz.

1. ZAOBLJENOST: Okenska krila in podboji so zaobljeni, kar nam ustvarja mehak in prijeten videz. Prav tako pa takšna zaobljenost zagotavlja varnost in enakomernejši nanos premaznih sredstev.

LES: Leseno okno ima okvir debeline 78 mm, ki je večslojno lepljen brez vidnega dolžinskega spoja pri zunanjih slojih. Les je ekološko zaščiten po barvni karti Gašper ali RAL karti, možni pa so različni odtenki vzdržljivih barv na vodni osnovi – tako na zunanji kot na notranji strani okna. Izvedeno z letvico Prima – steklitveno letvico s prekrivanjem. Lesena okna so lahko narejena tudi s steklitveno letvico z dodatnim tesnilom.

2. TESNILO: Med podbojem in krilom sta vgrajeni dve tesnili.

3. ODKAPNI PROFIL: Aluminijasti termo odkapni profil na okenskem podboju z dodatnim tesnilom ter ALU odkapni profil na okenskem krilu nudita zaščito izpostavljenim delom okna pred škodljivimi vremenskimi vplivi. Tovrstna zaščita podaljšuje življenjsko dobo okna.

Print Friendly, PDF & Email